Bergvijverstraat 11 3200 Aarschot
+32 (0) 16 90 79 80
info@ardeasolutions.eu

Voorbereiding plaatsing

Voor een technieker bij u een plaatsing doet dient u de volgende zaken in orde te brengen.

Heeft u vragen over één of meerdere van de hieronder beschreven punten, aarzel niet om ons een e-mail (support@ardeasolutions.eu ) te sturen. Zo kunnen we een nutteloze verplaatsing vermijden.

Voorbereidingen voor alle Arwells

Bij ontbreken en/of onvolledige zijn van één of meerdere van de onderstaande zaken, behoudt onze technieker het recht om de plaatsing geheel of deels niet uit te voeren. Een nieuwe afspraak zal dan worden gemaakt. De verplaatsingskosten zullen u extra in rekening worden gebracht.

Kabels naar de zonnebanken

U dient kabels te voorzien van iedere zonnebank naar de plek waar de sturing van de Arwell zal worden geïnstalleerd. Gebruik hiervoor géén UTP-kabels (netwerkkabels) omdat deze draden te dun zijn en te snel afbreken. 

Stopcontacten

Er moet een stopcontact voorzien zijn op de plek waar de sturing van de Arwell zal worden geïnstalleerd. Er dient nog een stopcontact voorzien te worden op de plek waar de computer/tablet zal komen (bij een Arwell Micro is één stopcontact voldoende).

Netwerk / internet

U dient een netwerkaansluiting (dit moet wél UTP-kabel zijn) van uw router naar zowel de sturing als de computer/tablet te voorzien (bij een Arwell Micro zitten deze 2 in 1, dit wil zeggen één kabel vanuit de router naar de Arwell Micro).

Handleidingen / aansluitschema’s

U dient ook van iedere zonnebank de handleidingen en/of aansluitschema’s te voorzien, opdat onze technieker de zonnebanken kan aansluiten.

Aanwezigheid van de verantwoordelijke

Op de dag van plaatsing dient de verantwoordelijke, die een korte opleiding over het systeem zal genieten, aanwezig te zijn. Het is zijn/haar verantwoordelijkheid om deze informatie aan de collega’s door te geven.

Voorbereidingen voor specifieke Arwells

TOEGANGSCONTROLE

Indien u toegangscontrole heeft besteld dient u de volgende zaken te voorzien :

* Ruimte buiten (van minimaal 10 op 15 mm) waar de lezer zal  hangen. Hang de lezer niet te laag, zodat klanten gemakkelijk hun identiteitskaart kunnen invoeren. Ideaal is 1,5m vanaf de grond.
* Een gat van buiten naar binnen (van diameter 18mm) (ter hoogte van het midden van de lezer)
* Ruimte aan de binnenkant van de muur waar de controller zal hangen, maximaal 2m verwijderd van de lezer.
* Een stopcontact, eveneens aan de binnenkant van de muur, om de controller van spanning te voorzien.
* Een netwerkaansluiting (UTP) van de router/switch naar deze controller (moet hetzelfde netwerk zijn waarop ook de Arwell zal hangen).
* Elektrische slot in de deur (dit wordt nooit door onze technieker geplaatst).
* Bedieningsdraden van het elektrische slot, vanaf de deur naar de Arwell (niet naar de controller !!!).

COMPUTER / TABLET

Indien u een Arwell Mirco bestelde, dient u een computer of tablet te voorzien (OS Windows), waarop de technieker de uitleessoftware kan installeren. Ook deze moet in het netwerk hangen.

Bevoegdheid van onze techniekers

Onze techniekers doen de volgende zaken niet :

* Trekken van kabels
* Aansluiten van connectors op ethernetkabels
* Boren van gaten in muren en/of voorwerpen 
* Leggen van elektriciteit
* Aansluiten van zonnebanken zonder schema’s
* Plaatsen van zonnebanken